Mainio Mesimarja -kerää ja voita!

27.6.2013

Lignell&Piispanen ja Oulun 4H-piirin Luonnontuoteala tutuksi –tiedotushanke käynnistävät mesimarjan keruukilpailun Mainio mesimarja. Kilpailu toteutetaan 1.7.-31.8.2012 välisellä ajalla. Kilpailussa on kaksi eri sarjaa: alle 18-vuotiaat ja yli 18-vuotiaat. Kummankin sarjan kolme ensimmäistä palkitaan.

 

Mesimarja on hienoarominen marja, jonka maku ei ole enää kaikille tuttu. Parhaiten mesimarja tuottaa satoa kapealla Kaakkois-Suomesta Oulun seudulle ulottuvalla vyöhykkeellä. Mesimarja kasvaa mm. hakkuualueilla, pellon pientareilla ja rantaniityillä. Mesimarjan vuosittaiset satovaihtelut ovat suuria.

Mesimarjan vastaanotto alkaa 4H-yhdistyksissä heinäkuussa. Vuonna 2013 mesimarjaa ostetaan Hailuodossa, Kempeleessä, Kiimingissä, Limingassa, Lumijoella, Merijärvellä, Oulussa, Pyhäjoella ja Tyrnävällä. Mesimarjasadon pääkausi ajoittuu yleensä heinäkuun loppupuolelle ja elokuun alkuun, mutta tämän vuoden sato on lämpimän toukokuun ansiosta aikaisessa.

 

Mukaan Mainio mesimarja –keruukilpailuun!

 

Mesimarjan keruukilpailuun osallistutaan keräämällä ja toimittamalla mesimarjaa Oulun 4H-piirin alueen 4H-yhdistysten ylläpitämille marja-asemille. Asemilla mesimarja punnitaan ja keruumäärät merkitään henkilökohtaiseen kilpailulomakkeeseen.

Oulun 4H-piirillä ja kuopiolaisella Lignell&Piispasella on pitkäaikainen yhteistyö mesimarjan välitystoiminnassa. Mesimarjasta valmistetut tuotteet kuten mesimarjahillo ovat maailmallakin haluttuja ja arvostettuja.