Dogsitter-koulutus 16-17.4. toimistolla!

17.3.2011

Kiimingin 4H-yhdistys järjestää dogsitter-koulutuksen 16.-17.4. Koulutuksessa opetellaan koiranhoitoa, koiran käyttäytymistä ja tutustutaan erilaisiin koiraharrastuksiin. Kurssin hyväksytysti suorittaneet voivat tehdä töitä 4H-dogsittereinä.

Koulutuspaikkana on Kiimingin 4H:n toimisto, osoite Terveystie 2. Koulutuksen hinta on 10 euroa. Koulutuksen alaikäraja on 10 vuotta, mutta dogsitterin töitä saadakseen on oltava yli 14-vuotias. Ilmoittauduthan etukäteen sähköpostitse kiiminki@4h.fi tai tekstiviestillä numeroon 044-5161994.

 

4H-Dogsitter ansaitsee rahaa hoitamalla koiria ja muita lemmikkieläimiä, yleensä omistajan poissa ollessa. Suurin osa hoitotehtävistä varsinkin kaupunkialueella on koirien ulkoiluttamista, mutta etenkin viikonloppuisin tai lomamatkojen aikana dogsitterin tehtäviin kuuluu koiran pitempiaikainen täysihoito joko lemmikin omistajan tai dogsitterin kotona. Toisinaan tarvitaan apua koiranäyttelyssä tai koulutuskentällä. Kissojen ja muiden pienten lemmikkieläinten ruokkiminen ja hoito soveltuvat myös dogsitterin tehtäviksi. 4H-Dogsitterinä toimiminen on mukava tapa harrastaa koiria, vaikka kotiin ei koiraa voisikaan ottaa.

4H-Dogsitterinä voi toimia 14 vuotta täyttänyt tai samana vuonna täyttävä nuori, joka on suorittanut 4H-yhdistyksessä järjestettävän 4H-dogsitterkoulutuksen.