Nyt on koulutettuja nuoria!

5.6.2012

Tässä neljän kuukauden aikana, jotka olen täällä 4H:lla töitä paiskinut on suurin työpanokseni mennyt nuorten koulutusten järjestämiseen ja työpalvelutoiminnan kehittämiseen. Kolme koulutusta onkin nuorille saatu järjestettyä ja vaikka itse sanonkin, ovat ne olleet aika mainioita ja hyvin onnistuneita. Toki kiitos kuuluu kouluttajillemme, jotka ovat alojensa ammattilaisia ja osasivat hienosti välittää osaamistaan meidän nuorillemme.

Maaliskuussa meillä oli siivouskoulutus, jossa kouluttajana oli laitoshuoltaja Eila Kokkonen. Koulutus oli omakotitalossa, jossa nuoret pääsivät teorian lisäksi myös kokeilemaan omia taitojaan ja harjoittelemaan uusia. Onnistumisen elämyksiä koettiin, kun hyvin likainen roskiskaappi ja liesituuletin alkoivat kiiltää ja näyttää puhtailta.

Huhtikuussa oli vuorossa vanhuskoulutus. Kouluttajana oli sairaanhoitaja, Jaarankartanon työntekijä Tuija Turunen. Koulutuksessa kävimme teoriaa Kiimingin lukion tiloissa ja lisäksi vierailimme Jaarankartanolla ruokailemassa ja viihdyttämässä vanhuksia. Järjestimme laulutuokion, jossa nuoret saivat olla tekemisissä vanhusten kanssa. Ilo oli molemminpuolinen!

Kolmas ja kevään viimeinen koulutus saatiin purkkiin viime viikolla, kun kahtena iltana perehdyimme pihatöiden saloihin, pihasuunnitteluyrittäjä Jaana Erkinjuntin johdolla. Ensimmäisenä päivänä olimme toimistolla teoriaopinnoissa ja kävimme myös tutustumassa Kiimingin kunnan puutarhaistutuksiin. Toisena päivänä koulutusta jatkettiin kouluttajamme kotipihalla, jossa oli nuorille monenlaista käytännön harjoittelua: ruohonleikkuuta, haravointia, risusavottaa, kitkemistä, pensaiden siistimistä, istuttamista jne. Monipuolista oppia saivat nuoret siis itselleen tästäkin koulutuksesta.

Kiitän suuresti kouluttajiamme, jotka ovat kanssamme yhteistyötä tehneet sekä eritoten reippaita nuoriamme, jotka ovat nyt koulutettuja ja valmiita ottamaan keikkoja vastaan.

Lisää koulutuksia tulossa syksyllä. Kotisivujemme Työpalvelu-osiosta löytyy lisätietoa palvelustamme.

Ihanaa ja aurinkoista kesää kaikille!