Huttukylän koululaiset metsäretkellä Kalimenlammella

24.11.2010

Vilho piti tietoiskun talousmetsän hyödyntämisestä.
Vilho piti tietoiskun talousmetsän hyödyntämisestä.
Lapset selvittämässä seikkailurataa.
Lapset selvittämässä seikkailurataa.

Pakkanen ei haitannut reippaita metsämiehiä

Tiistaiaamuna bussi kaartoi Huttukylän koulun eteen ja kyytiin ryntäsivät koulun 3-6 -luokkalaiset paksuihin vaatekerroksiin pukeutuneina. Kalimenlammelle suuntautuvana metsäretkipäivänä oli kaunis auringonpaiste, mutta tumput ja villasukat tulivat tarpeeseen 12 asteen pakkasessa.

 

Aivan kommelluksitta perille ei päästy, sillä bussi ei selvinnyt kapeasta sillasta noin puoli kilometriä ennen retkipaikkaa. Se ei menoa hidastanut, vaan joukko kirmasi loppumatkan Kalimenlammen retkipaikalle.

 

Paikan päällä porukka jaettiin kolmen-neljän hengen ryhmiin ja ohjattiin noin puolen kilometrin mittaiselle tehtävä polulle, josta löytyi metsä- ja jokamiehenoikeksiin liittyviä tehtävärasteja ja riemunkiljahduksia aiheuttaneita tasapaino- ja temppuilutehtäviä. Rasteilla kyseltiin puiden korkeutta, metsän ikää ja hyvin oppilaat niitä tiesivätkin.

 

Seikkailupolun jälkeen vuorossa oli mölkynheitto ja makkaranpaisto, joka olikin tarkkaa puuhaa. Nuotiolla touhuamisen jälkeen reippaat seikkailijat kävivät vielä juoksentelemassa alueella risteileviä luontopolkuja, kunnes edessä oli marssi surullisenkuuluisan sillan takana odottelevalle bussille.

 

Retken tarkoituksena oli tutustuttaa oppilaat metsässä liikkumisen saloihin ja metsänhoidon alkesiin. Järjestämässä oli Kiimingin 4H-yhdistyksen lisäksi Kiimingin metsänhoitoyhdistys. Suurkiitos oppaana toimineelle Vilholle ja kaikille reippaille retkeilijöille, opettajille ja avustajille!